Evenementenhal Gorinchem– Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

Kennisprogramma – 6 oktober – Slim verdienen

Donderdag 6 oktober | Slim verdienen

Heb je voldoende grip op jouw financiën? Leidt meer productie ook daadwerkelijk tot meer winst? Kan je met andere vormen van dienstverlening, bijvoorbeeld ‘product-as-a-service’ of ‘digitaal communiceren’ klanten voor een langere periode aan je binden? Kan je door duurzame productie en circulaire economie nieuwe klanten werven? Of jouw bestaande klanten beter bedienen? Op de donderdag kom je hier meer over te weten.

15:30 - 16:30 uur

Drs. Bart Arp

Drs. Bart Arp RV, Organisatieadviseur PKM

Orderresultaten en bedrijfswinst

Een positief resultaat en toereikende financiële middelen zijn twee noodzakelijke voorwaarden voor een gezonde bedrijfsvoering. Hoe zit het echter met de samenhang tussen beide grootheden en welke rol speelt de calculatiestructuur bij diverse financiële analyses? Naast resultaten op orders blijken ook de kosten van de organisatie en de bezettingsgraad belangrijke “drivers” te zijn voor de bedrijfswinst. Hoe kun je hier “grip” op krijgen en waarom is een correcte uren-verantwoording zo belangrijk?

Interessant voor: (Niet financieel) Leidinggevende (MT) functionarissen en directeur-eigenaren uit de maakindustrie die naast hun operationele taken ook meedenken en geïnteresseerd zijn in het financiële wel en wee van hun organisatie.

pkm

16:30 - 17:30 uur

Koos Kerstholt

Koos Kerstholt, Projectleider en onderzoeker bij het Kenniscentrum Business Innovation, Hogeschool Rotterdam

Je businessmodel toegepast op de klant

Bij de overstap naar servitization ontdekken steeds meer bedrijven dat er geen one-size-fits-all businessmodel mogelijk is. Zeker wanneer de product-dienst-combinatie voor een belangrijk deel gebaseerd is op het gebruik van klant-specifieke data (smart product service systems) ontkom je er vaak niet aan om ook het businessmodel aan te passen aan de klant. Hoe ga je daar als bedrijf mee om en waar moet je op letten in een dergelijke situatie? Het Kenniscentrum Business Innovation doet al enige jaren onderzoek naar servitization in de maakindustrie en wil de komende tijd meer de focus leggen op dit vraagstuk. In deze lezing nemen wij u mee in onze bevindingen tot nu toe.

Interessant voor: Management en Business Developers van bedrijven in de maakindustrie

Hogeschool Rotterdam

17:30 - 18:30 uur

Rufus Fraanje

Dr. Ir. Rufus Fraanje
Hogeschoolhoofddocent Mechatronica en Lectoraat Smart Sustainable Manufacturing
De Haagse Hogeschool

Lange zoek- en doorlooptijden? Het gemak van Tagging uitgelegd

Hoe weet ik waar alle onderdelen tijdens het productieproces zijn? Hoe voorkom ik dat er veel productgegevens steeds weer handmatig ingevoerd moeten worden? Tagging biedt hiervoor oplossingen. Maar met tagging kan meer. De lezing geeft de state of the art en toepassingen van tagging.

Interessant voor: Ontwikkelaars en beheerders van productieafdelingen.

De Haagse Hogeschool
Scroll naar top