Slimme oplossing voor Plaatbewerking van CADCAM & Calculatie tot de gehele logistiek rondom machines
Widenhorn BV

Slimme oplossing voor Plaatbewerking van CADCAM & Calculatie tot de gehele logistiek rondom machines

Vaak blijft de logistiek rondom een machine onderbelicht. Want waar zijn de producten in het proces? Wanneer is een order afgewerkt? Kan de volgende bewerking gestart worden? En blijft een gesneden product herkenbaar in de fabriek?

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Widenhorn zal dit jaar als vanouds op de METAVAK aanwezig zijn. Hét nationale vakevent voor de metaalbranche. Een concept dat prima aansluit bij de innovatieve oplossingen van Widenhorn voor de Plaatbewerking. Al sinds de oprichting in 1919 worden beurzen als een belangrijk moment gezien voor het familiebedrijf om nieuwe ontwikkelingen op een laagdrempelige manier aan een breed publiek te tonen.

Logistiek wordt steeds belangrijk rondom machines. Vooral fiberlasermachines krijgen steeds zwaardere laserbronnen, waardoor de snelheid substantieel toeneemt en met een geautomatiseerd platenmagazijn die de machine belaad en ontlaad wordt ook de productiviteit enorm verhoogt. Vaak blijft de logistiek rondom een machine onderbelicht. Want waar zijn de producten in het proces? Wanneer is een order afgewerkt? Kan de volgende bewerking gestart worden? En blijft een gesneden product herkenbaar in de fabriek? Voor deze vragen heeft Widenhorn de afgelopen maanden oplossingen ontwikkeld in samenwerking met partners en klanten. De integratie tussen CADCAM en ERP was al te maken, maar is verder uitgebreid, zodat niet alleen te zien is of een product nog genest moet worden, genest of gesneden is, maar ook of deze al uitgeraapt is en op een specifieke locatie in de hal ligt. Dit kan gedaan worden door de speciale afraap software die Widenhorn op dit moment ontwikkeld en waarvan de eerste release op de METAVAK is te zien.

De medewerkers die de gesneden platen oproepen uit het magazijn, kunnen op een scherm de juiste nesting oproepen en daar duidelijk de verschillende producten en orders zien. Ze kunnen locaties voor orders ingeven, zodat bij de volgende nesting met producten uit diezelfde order, de locatie direct getoond wordt. Ook kunnen manco’s gemeld worden, die direct in de PROfirst CAM database worden klaargezet om opnieuw te snijden. Al deze informatie wordt direct beschikbaar gemaakt voor het ERP systeem. Zodat real-time de orderstatus is te zien.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll to Top