Evenementenhal Gorinchem– Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

METAVAK met focus op verbindingstechnieken

METAVAK met focus op verbindingstechnieken

Dit jaar vinden op 4, 5 & 6 oktober de vakbeurzen Metavak en Welding Week weer gelijktijdig plaats in Evenementenhal Gorinchem. Metavak is het grootste jaarlijkse vakevent waar de gehele metaalbranche bij elkaar komt om de juiste connecties op te doen en samenwerkingspartners te ontmoeten. En na een aantal jaar zonder events voor de lasindustrie zorgt Welding Week ervoor dat er tijdens deze editie van Metavak extra focus is voor verbindingstechnieken, lassen, lijmen en snijden.

METAVAK 2022

Gesegmenteerde beursvloer

Op dit moment moet alles sneller en kwalitatiever uitgevoerd worden. Metaalbedrijven zijn continue opzoek naar oplossingen waarmee processen en machines veiliger, effectiever en toekomstbestendig ingericht kunnen worden. Om de bezoekers van Metavak goed te laten voorbereiden op hun bezoek is de beursvloer overzichtelijk ingedeeld in zes segmenten: Automatisering, Verspanen, Plaatbewerking, Reiniging/Oppervlakte, 3D Printen en Verbinden. Dit zijn voornamelijk ondernemers, projectmanagers, operators, inkopers, productiemanagers en engineers die werkzaam zijn op het gebied van metaalbewerking en machinebouw.

Slim leren, innoveren en verdienen

Niet alleen staan producten en diensten centraal tijdens het evenement. Ook dit jaar heeft de Metaalunie een belangrijke rol bij de invulling van het kennisprogramma tijdens Metavak. Met het concept `Slim leren, innoveren en verdienen` worden zowel operators als ondernemers aangesproken en verder geholpen met actuele uitdagingen die er op dit moment zijn in de sector. Slim leren staat in het teken van jonge technici. Hier ligt een grote kans voor standhouders op de beursvloer om in contact te komen met hun toekomstige medewerkers. Slim dus! Slim produceren en daarmee de productiviteit binnen het bedrijf. Er wordt aandacht besteed aan het verhogen van de arbeidsproductiviteit (meer doen met minder mensen), inzet slimme systemen, procesautomatisering en andere manieren van slim produceren. Met het thema slim verdienen krijgt men antwoord op vragen als: Leidt meer productie ook daadwerkelijk tot meer winst? Kan je met andere vormen van dienstverlening, bijvoorbeeld ‘product-as-a-service’ of ‘digitaal communiceren’ klanten voor een langere periode aan je binden? Kan je door duurzame productie en circulaire economie nieuwe klanten werven? Of jouw bestaande klanten beter bedienen?

Adres

Evenementenhal Gorinchem

Franklinweg 2, 4207 HZ Gorinchem

Openingstijden

openingstijden

Dinsdag 4 oktober | 13:00 – 21:00 uur Woensdag 5 oktober | 13:00 – 21:00 uur Donderdag 6 oktober | 13:00 – 21:00 uur

NIL officiële beurspartner Welding Week

Tijdens deze editie van Welding Week is het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) de officiële beurspartner van dit evenement. Naast hoofdkennispartner van het vrij toegankelijke kennisprogramma met lezingen door professionals uit het veld, zal NIL ook het welbekende NIL|BIL Lassymposium organiseren. Dit jaar op het volledig vernieuwde congrescentrum van Evenementenhal Gorinchem, Next Level. NIL: “Niet alleen zijn we erg enthousiast dat de beurs weer kan plaatsvinden, we zijn er ook van overtuigd dat dit de meest succesvolle editie tot nu toe gaat worden! Op dit moment zijn we druk bezig met het zetten van de laatste puntjes op de i van het programma. Het gaan inspirerende dagen worden!”

Deelnemen aan dit evenement?

De beursvloer krijgt steeds meer vorm. Op Metavak staan o.a. Buhlmann nv, Dormac CNC Solutions, ECI Software Solutions B.V. en Messer Cutting Systems Benelux. De bedrijven Vlamboog, Valk Welding en MT-International hebben zich reeds aangesloten bij Welding Week.

Fabrikanten, importeurs, leveranciers en groothandelaren van industriële productietechnieken en complementaire producten en diensten zijn van harte uitgenodigd om ook deel te nemen aan dit evenement.

Een artikel in samenwerking met:

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Metavak? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top