Evenementenhal Gorinchem– Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

Een slimme strategie voor kostenbesparing in verspaning

Een slimme strategie voor kostenbesparing in verspaning

  1. Optimalisatie van het snijproces: het snijgereedschap moet optimaal afgestemd zijn op het materiaal. Gebruik gereedschappen en werkstukken die minder snel verslijten en langer meegaan. Hierdoor hoeft u het gereedschap minder vaak te vervangen.
  2. Hoogwaardige materialen: maak gebruik van hoogwaardige materialen voor gereedschappen en werkstukken die langer meegaan en minder snel gaan slijten. Hierdoor hoeft u het minder vaak te vervangen.
  3. Maak spaanverlies minimaal: gebruik snijparameters om het spaanverlies te verminderen. Verminder materiaalafval en verlaag kosten voor grondstoffen.
  4. Investeer in machines: nieuwe CNC-machines zijn vaak energiezuiniger en bieden geavanceerde functies zoals energieterugwinningssystemen en stand-by modi, hiermee kunnen de energiekosten verlaagd worden.
  5. Recycle! Waar mogelijk kunt u kiezen voor gerecyclede materialen tijdens verspaningsprocessen. Dit helpt ook bij de vermindering van kosten voor grondstoffen en afvalbeheer.
  6. Energiebesparing: u kunt altijd de mogelijkheden identificeren om energie te besparen. Denk aan het optimaliseren van bewerkingsprocessen, energiezuinige verlichting en onderhoud van machines om meer energie efficiënt te werk te gaan.
  7. Preventief onderhoud: voer regelmatig onderhoud uit aan machines en gereedschappen, hiermee kunt u storingen voorkomen en de levensduur kan verlengd worden. Verminder hiermee ongeplande stilstand.
  8. Training van het personeel: goed getraind personeel kan beter omgaan met machines en gereedschappen. Hierbij kunt u ook de fouten minimaliseren.
  9. Software voor procesoptimalisatie: maak gebruik van geavanceerde software voor CAM/CAM en productieplanning om het verspaningsproces te optimaliseren. Software helpt tegen verspilling en verbetert de productiviteit.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Metavak? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top