Evenementenhal Gorinchem– Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

Tips en trucs voor het reinigen en oppervlaktebewerken van metalen

Tips en trucs voor het reinigen en oppervlaktebewerken van metalen

  1. Kies passende methoden en reinigingsmiddelen: de juiste middelen zijn essentieel tijdens de verwijdering van vuil, roest en vet op metalen oppervlakken. Zorg er in ieder geval voor dat uw metaal geschikt is voor het type verontreiniging.
  2. Gebruik mechanische methoden wanneer nodig: soms moet u kiezen voor een hardnekkige verontreiniging, zoals bij roest of oude coatings. Dan kunnen mechanische methoden zoals, schuren, borstelen of stralen effectief zijn. Zorg dat de methode het metaaloppervlak niet beschadigd.
  3. Delicate onderdelen delicaat reinigen: ultrasoon reinigen is geschikt voor het reinigen van delicate materialen. Dit geldt ook voor geometrieën of moeilijk bereikbare gebieden. De verschillende trillingen helpen bij het losmaken van vuil zonder dat je het oppervlak beschadigd.
  4. Pas chemische reiniging toe voor olie- en vetverwijdering: het chemisch reinigen is effectief voor de verwijdering van oliën, vetten en andere organische vetontreinigingen van metalen. Volg de instructies van de reinigingsmiddelen op voor het beste resultaat.
  5. Spoel grondig: het is belangrijk om de metalenoppervlakte te spoelen. Onvoldoende spoelen leidt namelijk tot residu dat de oppervlaktekwaliteit kan aantasten.
  6. Droog oppervlakken goed: zorg ervoor dat metalen goed zijn afgedroogd om roestvorming te voorkomen. Bij voorkeur perslucht of een droogdoek om vocht te verwijderen.
  7. Kies oppervlaktebewerkingsmethoden: het is afhankelijk van de gewenste finish en functionaliteit waardoor verschillende oppervlaktebewerkingsmethoden worden toegepast, zoals slijpen, polijsten, beitsen, passiveren of coaten. Kies altijd de beste methode die horen bij het vereiste eindproduct.
  8. Inspecteer en test: voer regelmatig inspecties en kwaliteitstests uit om ervoor te zorgen dat de gewenste resultaten behaald worden. Pas indien nodig de procedures aan.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Metavak? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top