Evenementenhal Gorinchem– Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

Groen schoonmaken: het tijdperk van milieuvriendelijk reinigen

Groen schoonmaken: het tijdperk van milieuvriendelijk reinigen

Precisie en kwaliteit zijn in de maakindustrie vaak verbonden met processen die een impact hebben op het milieu. Reinigings- en oppervlaktebewerkingsprocessen zijn zeer belangrijk in deze industrie. We gaan dieper in op deze processen en hoe de impact verminderd kan worden:

  1. Gebruik van milieuvriendelijke alternatieven: schadelijke reinigings- en oplosmiddelen kunnen vervangen worden door milieuvriendelijke alternatieven. Er kunnen biologische afbreekbare reinigingsmiddelen of water gedragen middelen gebruikt worden.
  2. Energie-efficiëntie: het is handig om te investeren in energie-efficiëntie om bij warmtebehandeling en oppervlaktebewerking het energieverbruik te verminderen. Dit kan gebruikt worden bij warmteterugwinningssystemen en regeltechnologieën.
  3. Afvalminimalisatie en recycling: je kunt nadenken over de minimalisatie van processen om afvalminimalisatie en recycling aan te moedigen. Denk aan het hergebruiken van water, chemicaliën of recycle bijvoorbeeld metaalspanen en schuurmaterialen. Dit kan de milieu-impact aanzienlijk verminderen.
  4. Procesoptimalisatie: optimaliseer ook reinigings- en oppervlaktebewerkingsprocessen om efficiënter gebruik te maken van de bestaande grondstoffen en hulpbronnen. Dit kan bijvoorbeeld het verminderen van materiaalverlies omvatten.
  5. Certificering en regulering: het beste is om je bedrijf in te richten op de milieuregels en -voorschriften met betrekking tot de ISO 14001 certificeringen. Deze certificeringen kunnen helpen bij het naleven van duurzame praktijken.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Metavak? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top