Evenementenhal Gorinchem– Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

Terugblik op METAVAK 2023: Succesvolle ontmoeting van de metaalbewerkende maakindustrie en technologie

Terugblik op METAVAK 2023: Succesvolle ontmoeting van de metaalbewerkende maakindustrie en technologie

GORINCHEM – We hebben weer een succesvolle editie van METAVAK 2023 achter de rug. “We kijken terug op drie drukke dagen waarop de metaalbewerkende maakindustrie weer samen kwam in Evenementenhal Gorinchem. De bezoeker kon zich onderdompelen in een totaalaanbod en met één bezoek weer voorbereid zijn voor de nabije toekomst, zowel qua materialen, machines als kennis”, zegt Jessica Eijkelenboom namens de organisatie.

Veelzijdige beursvloer

Meer dan 5.650 mensen bezochten METAVAK in Evenementenhal Gorinchem. Tijdens hun bezoek hebben ze meer ontdekt over de nieuwste machines, technologieën en kwamen ze in contact met ruim 130 exposanten, die zich presenteerden tijdens deze beurs. De deelnemers van METAVAK waren verspreid over een zestal gebieden: verspaning, plaatbewerking, automatisering, reiniging en oppervlakte, 3D printen en verbinden. Al meer dan 50% van de deelnemers heeft zich aangesloten voor de editie van METAVAK en Welding Week 2024 op 1, 2 & 3 oktober.

De bezoekers kijken terug op een positief beursbezoek. “Het is namelijk een toegankelijke beurs met ruime openingstijden waar je ook nog een tweede keer kan rondlopen als je dat wil en het is een veelzijdige technische beurs met nieuwe ontwikkelingen voor de maakindustrie”, aldus Eijkelenboom.

Goed gevuld vrij toegankelijk kennisprogramma

Drie dagen lang hebben bezoekers hun kennis kunnen bijspijkeren over de uitdagingen van vandaag en morgen. Zo legde Binder 3D uit hoe 3D printen in jouw maakbedrijf van waarde kan zijn en TNO / Produmize gaven drie powersessies over slimmer werken, meer winst: de digitale toekomst van industrie! Iedere dag zat het kennistheater goed gevuld, omdat de sessies antwoorden gaven op de uitdagingen waarmee ze morgen aan de slag kunnen.

Studenten Meet & Greet

Voor de toekomstige medewerkers binnen de metaalbewerkende maakindustrie was er een Studenten Meet & Greet. Hier konden studenten met elkaar sparren, maar er stond ook een “Wall of Fame” waar bedrijven hun vacatures konden presenteren. Eijkelenboom: “Als organisatie zijn we blij dat we de medewerkers van de toekomst alvast meer kunnen enthousiasmeren voor de toekomst.”

Verbindingstechnieken

Dit jaar was METAVAK niet in combinatie met Welding Week, daarom was er deze editie een verbindingsgebied op de beursvloer. Naast las- en soldeertechnieken waren er ook verschillende andere verbindingstechnieken te zien op de beursvloer gericht op metaalbewerking. Dit heeft gevarieerd van het gebruik van lijm om materialen aan elkaar te bevestigen tot het gebruik van klinken, nagelen en schroeven. Daarnaast heeft de beursvloer de mogelijkheid geboden om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Dit heeft geleid tot waardevolle connecties en samenwerkingsverbanden.

Daarnaast heeft het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) een eendaags lasevent georganiseerd voor de opening van de beurs op dinsdag 10 oktober. Dit was een groot succes! Het NIL zal aan de volgende editie van Welding Week weer bijdragen aan de invulling van het lasevent.

De volgende editie van METAVAK, gelijktijdig met Welding Week keert weer terug op 1, 2 en 3 oktober 2024 in Evenementenhal Gorinchem.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Metavak? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top