Evenementenhal Gorinchem– Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

METAVAK en Welding Week bundelen de krachten

METAVAK en Welding Week bundelen de krachten

Op 4, 5 en 6 oktober 2022 verwelkomt de Evenementenhal in het Nederlandse Gorinchem simultaan de vakbeurzen Metavak en Welding Week. De verenigde hoogmis van de metaalbewerking én verbindingstechnieken is er zo meer dan ooit een die inspirerende oplossingen wil delen. Met automatisering en innovatie als voornaamste speerpunten.

Uw geduld wordt beloond. De beurs komt er straks, en heeft alles om een wel héél bijzondere editie te worden. Dat beseft ook Charlotte de Zeeuw, marketing event manager bij Easyfairs Nederland, dat als evenementenbureau de volledige organisatie van de beurs verzorgt. 

De Zeeuw: “Metavak en Welding Week zijn al vele jaren een begrip in de metaalbewerkende industrie. Deze editie gaat echter extra speciaal worden, mede door de goed gevulde beursvloer en de inspirerende kennisprogramma`s die voorzien zijn. Stuk voor stuk mogelijk gemaakt dankzij de goede samenwerking met partners als SMITZH, Koninklijke Metaalunie, het Nederlands Instituut voor Lastechnieken (NIL) en hoofd mediapartner Metaalnieuws, die hier gezamenlijk de schouders onder hebben gezet.”

Elke vakbeurs is boven alles een platform van communicatie en sociaal contact, waar – uiteraard – zaken worden gedaan en men als vakspecialist concullega`s uit de bredere branche kan ontmoeten. Deze gecombineerde beurs belicht bovendien inspirerende innovaties, met de nadruk op procesoptimalisatie en automatisering.

metavak 2022

Logische keuze

De Zeeuw: “Het samenvoegen van Welding Week met een brede metaalbeurs als Metavak is daarom een logische keuze geweest. Een belangrijk onderdeel van metaalbewerking is immers verbinden. Dit komt in alle processen voor. Zeker voor plaatbewerkingsbedrijven, die een belangrijke bezoekersdoelgroep van het hele evenement uitmaken. De beursvloer voor Metavak wordt bevolkt door maar liefst 93 exposanten, terwijl Welding Week op 22 deelnemers kan rekenen. We verwachten in de komende maanden nog vele bedrijven hieraan toe te voegen.”

Er is veel interesse in het evenement vanuit bedrijven die hier graag hun nieuwste oplossingen willen presenteren. Men onderscheidt daarin zes segmenten: Automatisering, Verspanen, Plaatbewerking, Reiniging, 3D-printen, en Verbinden. Een bijzondere aandacht gaat in deze editie uit naar de automatisering, met uitgebreide demonstratiestanden van robots, cobots, en de onvermijdelijke software en systemen die nodig zijn voor de implementatie ervan.

In deze industrietak, waar alles sneller en kwalitatiever uitgevoerd moet worden, wordt de impact van voornamelijk praktische innovaties ingrijpender dan ooit. Op het Metavak en Welding Week event worden hiervan enkele sprekende oplossingen gedemonstreerd. Het streefdoel is hierbij steeds hetzelfde: efficiëntieverhogend werken door repetitieve taken maximaal aan de machine laten, en ervoor zorgen dat medewerkers meer tijd krijgen voor werkzaamheden die echt waarde toevoegen aan het productieproces.

Een goed voorbeeld hiervan is het CUBEBOX systeem van Limas, een Duitse machine. Zij demonstreren op de beurs een betaalbare CNC-automatisering op basis van een industriële robot voor handling tot 35 kg. Meteen ook de première van deze automatiseringsoplossing, met Metavak als platform!

NIL | BIL Lassymposium

Ook tijdens deze editie van Welding Week is het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) de officiële beurspartner. Naast hoofdkennispartner van het vrij toegankelijke kennisprogramma met lezingen door professionals uit het veld, zal NIL ook het welbekende NIL|BIL Lassymposium organiseren. Dit jaar op het
volledig vernieuwde congrescentrum van Evenementenhal Gorinchem, Next Level. NIL: “Niet alleen zijn we erg enthousiast dat de beurs weer kan plaatsvinden. Op dit moment leggen we ook de laatste hand aan het programma. Dit zijn inspirerende dagen, voor iedereen!”

Slim

Naast het kennistheater op Welding Week, is dat van Metavak niet minder gevuld. SMITZH, hoofdkennispartner van Metavak, presenteert een programma dat gebaseerd is op de thema`s Slim Leren, Slim Produceren en Slim Verdienen. Verschillende sprekers gaan in op onderwerpen als ‘Wat is ozone?’, ‘Slim gebruik van data’, ‘De lessen van nacalculatie’ en ‘Tagging, wat kun je ermee?’

Dit is een artikel in samenwerking met Metaalvak

Praktische informatie

METAVAK & Welding Week
4, 5 & 6 oktober 2022
13:00 – 21:00 uur
Evenementenhal Gorinchem
Franklinweg 2
4207 HZ Gorinchem
Nederland

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Metavak? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top