Evenementenhal Gorinchem– Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

METAVAK 2024 bouwt verder aan kennisprogramma met focus op Industry 4.0

METAVAK 2024 bouwt verder aan kennisprogramma met focus op Industry 4.0

GORINCHEM – Het kennisprogramma op de vakbeurs METAVAK 2024 staat in het teken van de thema’s duurzaamheid, arbeidstekort, digitalisering en automatisering. Daarbij krijgt de opkomende rol van Industry 4.0 ook speciale aandacht. De komende editie van METAVAK is al over minder dan 4 maanden: 1, 2 en 3 oktober 2024 in Evenementenhal Gorinchem. Dit jaar wordt hét event voor metaalbewerkende professionals gelijktijdig gehouden met Welding Week, het vakevent voor de verbindingstechnieken.

Industry 4.0 en kansen voor zij-instromers

De technische bedrijfsopleider STODT deelt iedere beursdag in het kennistheater hun verhaal over Industry 4.0 en de kansen voor zij-instromers in de markt. De opkomende rol van Industry 4.0 brengt een digitale transformatie met zich mee. Slimme technologieën worden standaard in productieprocessen. Inzicht in volledigheid van digitale data en het realiseren van haalbare toleranties zijn cruciaal voor ononderbroken productie. Daarmee samenhangend biedt een integratie van zij-instromers nieuwe mogelijkheden voor de verspaningsindustrie om het groeiend personeelstekort aan te pakken. Een goede selectie en een gerichte opleiding zijn van belang voor een succesvolle integratie.

10x klaar voor Industry 4.0 voor mkb’ers

In een tijd waarin digitalisering cruciaal is voor het concurrentievermogen van mkb-productiebedrijven, lanceren Produmize en TNO de derde editie van hun baanbrekende programma “10x klaar voor Industry 4.0”. Hierover vertellen TNO en Produmize meer in hun dagelijkse presentatie in het kennistheater. “Het is een misvatting dat de stap naar Smart Industry groot en kostbaar moet zijn”, zegt Jeroen Broekhuijsen, CTO Smart Industry van TNO. “Ons programma bewijst dat je door simpelweg te beginnen en gerichte inzet in korte tijd geweldige resultaten kunt behalen, zelfs tegen minimale kosten.”

Oplossingen voor personeel

De uitdagingen van vandaag en morgen zijn duidelijk in de metaalbewerkende maakindustrie, maar daarbovenop komt nog de uitdaging voor het vinden van personeel. Daarom zal er vanuit de marketingkant een kennissessie verzorgd worden omtrent de arbeidsmarktcommunicatie hoe de bezoekende mkb’er op een toegankelijke manier personeel kan werven. Verder wordt in samenwerking met Koninklijke Metaalunie Zuid-Holland een Studenten Meet & Greet georganiseerd evenals een Banenmarkt. Binnenkort publiceert METAVAK zijn volledige kennisprogramma via de website.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Metavak? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top