Compacte desktop lasersystemen als aanvulling op iedere werkplaats en voor ieder bedrijf
Widenhorn BV

Compacte desktop lasersystemen als aanvulling op iedere werkplaats en voor ieder bedrijf

Met een Lasersysteem van Widenhorn, konden ze dat ook intern doen, waarbij de levertijd enorm verkort werd. Metalen kunnen worden voorzien van markeringen, bijvoorbeeld QR- of barcodes voor productherkenning.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Widenhorn staat vooral bekend om de innovatieve gebruiksvriendelijke software voor plaatbewerking. Meer dan duizend licenties draaien bij honderden bedrijven en optimaliseren honderden CNC-machines in de plaatverwerkende industrie. Sinds de oprichting in 1919 werden gereedschappen en machines geleverd aan de metaalindustrie. Wat begon met simpele hamers en schroevendraaiers ontwikkelde zich naar zetbanken, flens- en boormachines. Begin jaren ‘90 verdwenen de machines en specialiseerde Widenhorn zich op software. Deze specialisatie was uiteindelijk maar tijdelijk. Want toen het familiebedrijf benaderd werd door Universal Laser Systems uit Amerika voor een dealerschap voor de hoogwaardige en industriële lasersystemen, bleek dat een ideale aanvulling.

De Lasersystemen bleken ook een mooie aanvulling voor de huidige klanten. In de huidige tijd worden steeds meer producten van verschillende materialen gemaakt en ook gepersonaliseerd. Veel metaalbedrijven besteden alles wat niet metaal is uit. Met een Lasersysteem van Widenhorn, konden ze dat ook intern doen, waarbij de levertijd enorm verkort werd. Metalen kunnen worden voorzien van markeringen, bijvoorbeeld QR- of barcodes voor productherkenning. Daarnaast kunnen materialen als rubber, kunststoffen, hout, papier en textiel zeer nauwkeurig worden gesneden. Naast metaalbedrijven worden de machines ook veel toegepast in Fablabs, R&D en makershops. Niet alleen door de hoge kwaliteit, maar ook door de gebruiksvriendelijkheid en de robuuste bouw, kan met een kleine instructie iedereen van jong tot oud met de machine werken. Inmiddels heeft Widenhorn tientallen systemen mogen leveren en servicen in hele diverse marktsegmenten en van kleine maakbedrijven, scholen, grote organisaties tot multinationals, waaronder de Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten.

Op de stand van de METAVAK kunt u een van de desktop systemen live in actie zien voor het markeren en graveren van geanodiseerd aluminium.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top