IMS Nederland BV

IMS Nederland BV

Over ons

IMS Nederland: al sinds 1954 thuis in de metaalverwerkende industrie

Met een zeer uitgebreid assortiment en vele jaren kennis en ervaring biedt IMS Nederland standaard- én maatwerkoplossingen voor specifieke vragen op het gebied van staal, roestvast staal en aluminium.

De hoogwaardige materialen van IMS Nederland worden toegepast voor uiteenlopende producten in vele sectoren. Voor de verspanende industrie heeft IMS Nederland zeer uitgebreide mogelijkheden met diverse kwaliteiten staf en machinebuis uit voorraad, en in het bijzonder kwaliteiten als Prodec® roestvast staal, aluminium 6026, blank staal S355 IM, ETG® en HSX®. Deze kwaliteiten zijn speciaal ontwikkeld om productieprocessen te kunnen optimaliseren, o.a. door de verbeterde verspaanbaarheid, hogere bewerkingssnelheden en de langere levensduur van snijgereedschappen.

Met Prodec®, het superieur verspaanbare roestvast stafstaal van Outokumpu, kunnen afnemers in de verspanende industrie beschikken over het best verspaanbare roestvast staal op de markt. Prodec® optimaliseert de productiviteit en zorgt voor een hoger rendement, waardoor kostenbesparingen tot ruim 50% per component gerealiseerd kunnen worden.

ETG® en HSX® zijn de high performance staalsoorten van Steeltec. Naast de verbeterde verspaanbaarheid onderscheiden deze staalsoorten zich van de conventionele soorten door hun treksterkte. De materialen bezitten gelijkmatige mechanische eigenschappen over het hele doorsnede- en afmetingsbereik. Daardoor kan met een kleinere diameter een lichtere constructie worden ontwikkeld met minimaal de gelijke sterkte.

Bij IMS Nederland is het ook mogelijk aluminium profielen volgens tekening van de klant te laten produceren, eventueel al voorzien van gaten of andere bewerkingen. Deze profielen kunnen desgewenst geanodiseerd of gepoedercoat worden geleverd.

IMS Nederland staat voor maximale service en is een sterke en betrouwbare partner voor haar opdrachtgevers. Van advies over de toe te passen materialen die optimaal invulling geven aan de wensen van de klant, tot een zorgvuldige orderafwikkeling en snelle levering.

De productspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Gemarkeerd product

Nieuws

Neem contact met ons op

Scroll naar top