Evenementenhal Gorinchem– Franklinweg 2 4207 HZ Gorinchem

Succesvolle editie van METAVAK met primeur: NIL Verbindingsweek wordt Welding Week

Succesvolle editie van METAVAK met primeur: NIL Verbindingsweek wordt Welding Week

De vijftiende editie van METAVAK – het vakevent voor metaalbewerkers – is op 8, 9 en 10 oktober succesvol verlopen, zo laat organisator Easyfairs weten. Easyfairs maakte bovendien haar plannen voor 2020 bekend. Het grootste nieuws was dat NIL Verbindingsweek die eens in de twee jaar tegelijk met METAVAK plaatsvindt een vernieuwd concept krijgt onder de naam: Welding Week powered by NIL. Dit tweejaarlijkse vakevent krijgt een bredere opzet dan NIL Verbindingsweek. Welding Week Nederland biedt niet alleen een volwaardig platform aan lastechniek, maar juist aan alle onderdelen van de verbindingstechniek.

Tijdens de afgelopen editie van METAVAK in Evenementenhal Gorinchem was de beursvloer voor het eerst ingedeeld in zes segmenten waarbij elk segment zijn eigen demoplein had. Dit werd als zeer positief ervaren door zowel bezoekers als exposanten. In totaal bezochten 7.142 vakprofessionals METAVAK. Een ander nieuw onderdeel op METAVAK was het ‘Visit the future kennistheater’. Diverse sprekers kwamen hier aan het woord over uiteenlopende actuele onderwerpen. Voor dit kennisprogramma was een indeling gemaakt op basis van de segmenten automatisering, verspanen, plaatbewerking, verbindingstechniek en 3D printen.

CEO Diner
Ook nieuw op METAVAK was het uitverkochte CEO Diner in samenwerking met de Koninklijke Metaalunie. In totaal schoven 50 CEO’s aan tafel. Dit event vond plaats op de nieuwe bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem: Next Level. Tijdens het diner kwamen meerdere sprekers aan het woord over het thema: hoe bereik jij de volgende generatie?

Nieuwe plannen 2020
Voorafgaand aan de tweede beursdag van METAVAK was er een kick-off bijeenkomst voor exposanten op Next Level. Tijdens deze bijeenkomst werden de nieuwe plannen voor 2020 gepresenteerd, waaronder de nieuwe plattegrond. Zo krijgt METAVAK in 2020 een andere entree. Alle bezoekers gaan namelijk via de roltrappen eerst naar de nieuwe bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem die met name wordt ingezet voor Welding Week Nederland. Vervolgens dalen de bezoekers af naar de METAVAK beursvloer.

Welding Week Nederland
Voor Welding Week Nederland heeft beursorganisator Easyfairs de handen ineen geslagen met het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek). Met Welding Week Nederland biedt Easyfairs niet alleen een volwaardig platform aan lastechniek, maar juist aan alle verbindingstechnieken. Het NIL gaat zich volledig focussen op de organisatie van het NIL/BIL lassymposium dat altijd tegelijk met Welding Week wordt gehouden. Met de lancering van Welding Week in Nederland breidt Easyfairs haar Europese portfolio uit. Zo vindt Welding Week ook eens in de vier jaar plaats in Antwerpen. Daar is de beurs een gevestigde titel en die ambitie spreekt Easyfairs ook uit voor Nederland.

Plaatbewerking
Tijdens de kick-off werd bovendien bekend gemaakt dat METAVAK extra aandacht gaat besteden aan de plaatbewerking. Onder de naam Plaatbewerking Event (PBE) komt er vanaf 2020 een speciale dag voor de plaatbewerking, waarbij de spotlights volledig op deze branche worden gericht. PBE wordt een onderdeel van METAVAK.

De zestiende editie van METAVAK en tevens de eerste editie van Welding Week Nederland vinden plaats op 6, 7 en 8 oktober 2020 in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.metavak.nl

 

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom Metavak? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top